Cum sa alegi firma de inchirieri auto – aspecte de care trebuie sa tii cont de fiecare data

Industria inchirierii auto a tinut pasul atat cu evolutia hoteliera, cat si cu cea a zborurilor in scop turistic. Cei care vor sa descopere noi tari sau chiar noi orase din propria tara au la dispozitie servicii de inchirieri masini complete si transparente care vin in completarea celorlate oferite turistilor.

Cei care aterizeaza la Aeroportul International Avram Iancu Cluj pot apela la serviciul rent a car Cluj, care le pune masina dorita la dispozitie, chiar in aeroport. Intrucat exista numeroase companii de inchirieri auto, va deveni o provocare sa o gasesti pe cea potrivita. Te bazezi in aceasta alegere pe instinct sau cedezi in fata celei mai atractive oferte? Ba mai mult, unii opteaza pentru compania care a raspuns prima la cererea de oferta, insa de cele mai multe ori ajung sa regrete faptul ca s-au pripit si nu au cercetat temeinic piata de profil.

Echipa airportcar.ro iti dezvaluie o serie de aspecte pe care sa le aplici atunci cand esti nevoit sa apelezi la serviciul rent a car.

Termenii si conditiile de inchiriere

Termenii si conditiile de inchiriere sunt esentiale atunci cand doresti sa inchiriezi o masina. Este obligatoriu sa le citesti integral inainte de a porni la drum, pentru a exclude orice eventuala neintelegere care intr-un final, s-ar putea intoarce contra ta. Asigura-te ca nu exista taxe ascunse, kilometri suplimentari sau alte restrictii pe care le-ai putea trece usor cu vederea.

De exemplu, multe companii accepta drept clienti numai persoanele care detin cel putin un an de experienta de condus si cu varsta de minim 21 de ani. De asemenea, este posibil sa fie interzisa trecerea granitelor tarii cu automobilul inchiriat, iar in unele cazuri, permisa, insa numai cu acordul prealabil al reprezentantului companiei de inchirieri auto.

Varietatea flotei auto

O firma serioasa, profesionista si cu experienta in domeniul rent a car Cluj va dispune de o platforma generoasa de modele de masini, iar odata cu trecerea timpului, se va extinde in ceea ce priveste varietetea de automobile, disponibilizand oferte avantajoase pentru potentialii clienti. Este esential ca oferta sa contina modele cat mai diverse, pliate pe nevoi la fel de variate.

Trebuie sa existe posibilitatea de a alege intre un autoturism economic, compact, hatchback sau 4×4, in functie de necesitatile clientului. In plus, este esential ca firma de inchirieri auto sa intampine cu solutii pe masura preferintele clientilor in materie de combustibil – benzina sau motorina, cat si in ceea ce priveste familiarizarea cu schimbatorul de viteze manual sau automat.

Limita de kilometri impusa

Numeroase companii de inchiriei auto prevad o anumita limita de kilometri, limita ce nu trebuie depasita. Atunci cand parcurgi cu automobilul inchiriat kilomtetri in plus, vei fi taxat suplimentar, lucru ce poate deveni un adevarat inconvenient, mai ales daca esti luat prin surprindere. Cel mai adesea aceasta taxa este una suplimentara, de care afli abia in momentul in care predai masina. De preferat insa sa clarifici acest aspect de la bun inceput cu reprezentantul firmei sau sa citesti cu atentie termenii si conditiile inchirierii – este posibil sa fie tratat acest detaliu chiar acolo.

Tarife

Un alt criteriu ce vizeaza serviciile de inchirieri masini este pretul. Compara de fiecare data ofertele, insa raporteaza-te mereu la raportul calitate-pret. Un cost foarte redus poate ascunde diverse taxe suplimentare. De asemenea, afla daca optiunile suplimentare precum scaunul pentru copil, sistemul de navigatie, soferul sunt incluse in tariful standard, iar daca nu, care este pretul lor. Nu in ultimul rand, te va interesa daca poti plati cash sau cu cardul, pentru a fi pregatit.

Disponibilitatea firmei

Este confortabil gandul ca poti oricand telefona sau scrie un e-mail catre reprezentantul firmei de inchirieri auto. De altfel, este recomandat sa faci asta inainte cu ceva timp de inchiriere, mai ales atunci cand este vorba despre o calatorie planificata. In cazul in care lasi totul pe ultima suta de metri, exista posibilitatea sa primesti un raspuns nefavorabil in legatura cu disponibilitatea masinii pe care ti-o doresti, indeosebi in perioadele de varf din an.

Astfel, promptitudinea si amabilitatea cu care te va intampina agentul firmei sunt aspecte care pot inclina balanta intr-o parte sau alta.

Exista firme care ofera reduceri in functie de numarul zilelor pentru care se doreste inchirierea masinii. Este valabil si in cazul companiei cu sediul in Cluj, airportcar.ro, despre care poti afla mai multe informatii accesand pagina oficiala mentionata.

 

Leave a Reply