Contre Tișe – Ciceo: Președintele CJ Cluj a prezentat o listă cu rude ale lui David Ciceo, angajate la Aeroport

La puțin timp după ce a fost atins pragul de 2 milioane de pasageri transportați pe Aeroportul Internațional Cluj într-un singur an, în premieră, între directorul aeroportului, David Ciceo, și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, au izbucnit contre dure, în contextul în care plenul forului județean a decis încetarea mandatului de director al comandantului în baza ordonanței 109 privind guvernanța corporativă.

Același demers a fost realizat și în dreptul celorlalți directori din subordinea CJ, ale căror mandate încetează de drept, urmând ca prin noile Consilii de Administrație să fie conduse instituțiile, până la organizarea concursurilor pentru funcția de director.

În cazul aeroportului, unde David Ciceo este director, membru în CA și președintele CA-ului, prevederi europene ar interzice asemenea acțiuni – a considerat David Ciceo, care a adăugat că siguranța traficului aeroportuar este pusă în pericol întrucât noii membri ai CA-ului nu au expertiză în domeniu.

Alin Tișe a subliniat în repetate rânduri că CA-ul poate delega actuala conducere să-și exercite în continuare funcția executivă, până la desemnarea noului director prin concurs, care ar putea fi tot David Ciceo.

“Oamenii au consemnat și într-un proces verbal al ședinței, că nu doresc să exercite atribuțiile lui Ciceo, chiar au recomandat ca el să rămână interimar până la concurs. Acest CA s-a constituit și au dat declarații că nu doresc să conducă ei aeroportul deși au fost acuzați că sunt neica nimeni. Au semnat contractele de mandat și au declarat în scris că nu doresc acest lucru. O să analizez dacă trebuie să cuprind într-o hotărâre că Ciceo rămâne director interimar, că nu va prelua altcineva interimatul. E gravă această manipulare făcută, inclusiv prin bani publici pentru publicitate. Directorul Ciceo nu este directorul de securitate al aeroprotului, nu trebuia niciun acord de la vreo instituție a statului pentru încetarea mandatului, mandatul său încetează – nu este nicio destituire, iar ceilalți directori care au contracte de muncă rămân pe funcții până se organizează concursuri. Cum poți să spui că am destituit toată conducerea aeroportului? Să spui aceste lucruri în spațiu public, creând teamă, este o problemă la care sper că s-au sesizat instituții publice pentru că este infracțiune în Codul Penal. Mai mult, un director nu poate să spună că o hotărâre de CJ e legală sau nu, o instanță afirmă asta, denotă clar o lipsă de respect față de autoritatea care te-a finanțat cu 120 milioane de euro în ultimii 10 ani, fără ca aeroportul să dea vreun ban înapoi. Aeroportul nu este stat în stat”, a spus Alin Tișe.

“Am văzut că dl. Ciceo e revoltat, că a făcut sesizare la ANI că sunt în conflict de interese, dar sunt vreo 15 directori care sunt rude cu dl. Ciceo în Aeroport. Un director de la aeroport are 18.000 lei salariu, plus bani de la Asociația Aeroporturilor, de pot ajunge până la 20-30.000 lei salariu, în condițiile în care eu am avut 5.800 lei salariu până în urmă cu câteva luni”, a adăugat președintele Consiliului Județean Cluj.

Lista prezentată de Alin Tișe în cadrul conferinței de presă:

Directia economica – Director Corina Florian – nepoata
Director Comercial – Gabriela Zanc – nepoata  mama (Zanc)
Sef Serviciu Marketing – Sorin Costaş – ruda cu Gabriela Zanc
Sef Birou Resurse Umane – Gliga Elena – matusa David Ciceo
Contabila – Delia Sălăjan – verisoara david Ciceo
Contabila – Pop Maria – sotia lui Pop Ioan, Dir. Adjunct.
Sef Serviciu Operartional – Radu Roşu – fiul ex. directorului general de la Camera de Conturi
IT – Costel Paul – fiul controlorilor de la Camera de Conturi care au fost in control la Aeroport
Zanc Adrian – Sef Serviciu Mentenanta, unchiul dir. econ. Zanc
Horaţiu Hărănguş – inspector aeronautic, rudă cu Delia Sălăjan şi cu dir. Ciceo
Clăian Dorin + fiul Clăian … – fost director adj Tetarom, angajat la achizitii (dorm in birou la propriu)
Leonard Subţirică – Sef Serviciu Interventii (sotul L. Subtirica)
Fam. Şuta Angela  – pensionara angajata inapoi la Audit Intern
Fiul Tudor Şuta – inginer operational – ambii rude cu David Ciceo

Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, a declarat anterior pentru ClujAzi că afirmațiile potrivit cărora instituția ar utiliza bani destinați publicității în mod necorespunzător nu este adevărată.

Leave a Reply