Concertul de deschidere a stagiunii 2017 – 2018 la Filarmonica de Stat „Transilvania”

Filarmonica de Stat „Transilvania” revine cu primul concert al stagiunii 2017-2018, aşteptată cu nerăbdare de melomanii clujeni.

Concertul  de joi, 14 septembrie, este organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional „George Enescu”, prilej cu care îi avem invitaţi la Cluj pe dirijorul Dennis Russell Davies şi pe tânărul pianist Aaron Pilsan. Programul serii va fi unul dedicat muzicii moderne, cu lucrări de Cornel Ţăranu, Thomas Larcher şi Elliot Goldenthal. Cristian Hodrea va fi prezent şi el pe scena Colegiului Academic, în rolul de recitator în cadrul lucrării Cantus Gemellus, de Cornel Ţăranu. În aceeaşi formulă, orchestra clujeană va concerta în data de 16 septembrie la Bucureşti, în cadrul festivalului George Enescu.

Concertul va avea loc la Colegiul Academic, începând cu ora 19.

Preţurile biletelor şi abonamentelor la Filarmonica de Stat „Transilvania”  rămân aceleaşi pentru stagiunea 2017-2018. Preţurile sunt următoarele: 25 lei – 13 lei reducere (elevi, studenţi şi pensionari) pentru concertele incluse în abonament; 40 lei – 20 lei reducere (elevi, studenţi şi pensionari), pentru concertele extraordinare, iar abonamentele 400 lei, respectiv 200 lei cu reducere.

Dennis Russell Davies este dirijorul principal al Orchestrei „Bruckner” şi al Operei din Linz, precum şi a Orchestrei Simfonice din Basel. De-a lungul carierei sale de peste 45 de ani, a fost dirijor principal la orchestre, opere şi festivaluri ca Orchestra Simfonică Radio din Viena, Opera din Bonn, Orchestra Beethovenhalle, Opera de Stat din Stuttgart, Orchestra Compozitorilor Americani, Orchestra de Cameră St. Paul, Orchestra Simfonică din Norwalk, Cabrillo Music Festival şi Orchestra de Cameră din Stuttgart.

Printre orchestrele cu care a colaborat, se numără cele din Cleveland, Philadelphia, Chicago, San Francisco, Boston, Filarmonicile din New York, München şi Berlin, Gewandhaus Orchester Leipzig, Orchestra Regală Concertgebouw, Konzerthausorchester Berlin, Filarmonica din Dresda, Orchestra Naţională a Spaniei, Filarmonica din Sankt-Petersburg, Orchestra Simfonică din Bamberg.

Tânărul pianist austriac Aaron Pilsan a beneficiat de îndrumarea celebrului pedagog Karl-Heinz Kämmerling, în prezent fiind student la Conservatorul din Hanovra, la clasa profesului Lars Vogt.

De asemenea, a participat la cursurile de măiestrie susţinute de Alfred Brendel, András Schiff şi Maria João Pires.

A fost invitat la Festivalul „Menuhin” din Gstaad, la Festivalul de la Schwetzingen, la Festivalul „Schubertiade” din Hohenems, Piano Festival Ruhr, Festivalul „Mozart” din Würzburg, Festival aux Jacobins din Toulouse, Festival La Roque d’Anthéron. A cântat în săli din Zürich, Tokyo, München, Berlin, Paris şi New York.

Baritonul Cristian Hodrea a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă”, urmând ulterior cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, secţia oboi (la clasa lui Aurel Marc) şi apoi secţia canto (clasa lui Marius Budoiu). În prezent, este solist al Operei Naţionale Române din Cluj şi doctorand al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”. În 2006, a participat la cursurile de măiestrie susţinute de Mariana Nicolesco la Brăila, iar în 2007 a fost distins cu Premiul Special „Sigismund Toduţă” la concursul de interpretare cu acelaşi nume din oraşul nostru.

Joi, 14 septembrie 2017, ora 19, Colegiul Academic, Abonament 1

Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”

Dennis Russell Davies dirijor

Aaron Pilsan pian

Cornel Ţăranu

Cantus Gemellus

                           Cristian Hodrea recitator

Thomas Larcher

Concertul pentru pian Böse Zellen

Elliot Goldenthal

Simfonia în sol diez minor

Eveniment realizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional „George Enescu

PREŢUL BILETELOR

Biletele se pot cumpăra  de la agenţia de bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, Tel. 0264 43 00 60) conform programului: Luni & Miercuri 10 – 14, Marţi & Joi 12 – 18 şi Vineri 10 – 14 sau cu o oră înainte de concert, direct de la locaţia acestuia.

25 lei preţ întreg / concert

13 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari) / concert

Leave a Reply