Cărțile de povestiri creștine – în ce măsură sunt citite astăzi?

Lectura este o parte tot mai neglijată în societatea actuală, ceea ce ridică numeroase probleme de îngrijorare. Impactul pe care îl are asupra noastră este unul însemnat, constituie o parte importantă privind dezvoltarea personală, pe toate planurile.

Pentru că tot mai puțini se delectează cu cărți dintre cele mai citite sau care îi pot ajuta în diverse situații, apare întrebarea: de ce nu se mai citește astăzi ca altădată? Poate că o întrebare mult mai potrivită ar fi, în contextul unui popor creștin, în ce măsură sunt citite astăzi cărțile de povestiri crestine?

Dacă mulți dintre cei care se numesc creștini vin cu scuza că Biblia este o carte prea complexă pentru a înțelege scrierile Sale – deși nu se susține pentru că se spune despre aceasta că este suficient de simplă pentru a fi înțeleasă și de un copil, dar pe de altă parte dificilă încât poate fi o provocare pentru adulți – există un izvor inepuizabil de cărți ce conțin povestiri creștine.

Accesibile publicului larg și pe LibrariaMaranatha.ro, acestea conțin întâmplări ce au marcat vieți, povestiri despre evenimente ce au schimbat vieți, situații în care s-a simțit mâna lui Dumnezeu, Cel care a pregătit pentru fiecare un viitor frumos. Pentru că oamenii își croiesc însă viitorul prin alegerile pe care le fac, deseori greșite, și urmările faptelor sunt ca atare.

Cărțile de povestiri creștine – un reper pentru creștinii de astăzi?

Înainte de toate este necesar a prinde pofta de lectură, o înclinație spre acest tip de povestiri, față de care însă cei mai mulți astăzi se arată reticenți. Există categoria care spune că este timp de îndreptare, de conștientizarea a obiceiurilor care nu sunt după voia Lui, lăsând grija de suflet pentru bătrânețe. Chiar dacă pare prea puțin importantă, o astfel de lectură, de povestiri creștine, poate fi impulsul necesar pentru o schimbare profundă. O astfel de schimbare trebuie să se petreacă în fiecare la un moment dat.

Se spune că în viața fiecărui creștin vine o încercare, un moment de trezire sufletească, cel care ar trebui să învie și să mențină trează grija pentru suflet, pentru viața următoare. Prea puțini sunt însă cei care tratează cu seriozitate astfel de evenimente, în care schimbarea se produce. Cei mai mulți dintre creștini percep greutățile care le întâmpină ca fiind o pedeapsă și nu o șansă de îndreptare, ca o binecuvântare cum învață Cartea Sfântă, ca și cărțile Sfinților Apostoli de altfel.

Chiar dacă este văzut ca un gest neînsemnat, iată că citirea unor cărți de povestiri creștine, ca și a celor ce tratează diverse pasaje biblice, cărțile de poezii creștine de asemenea, poate fi de impact asupra vieții creștinilor de astăzi.

Preocuparea pentru suflet este din ce în ce mai rară, ceea ce ar trebui să fie îngrijorător pentru un popor creștin. Fiecare carte citită, îndeosebi de natură creștină, poate reprezenta un pas în față vizavi de schimbarea vieții spirituale. Cei interesați găsesc o librărie bogată de resurse creștine în cadrul site-ului librariamaranatha.ro.

Lasă un răspuns