Bisericile de lemn Petrindu şi Cizer din cadrul Muzeului Etnografic vor fi restaurate de Consiliul Judeţean

Ministerul Culturii – Unitatea de Management a Proiectului, în calitate de Operator de Program din cadrul Programului PA 16/RO12 ”Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural” finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, şi Consiliul Judeţean Cluj în calitate de beneficiar, au semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul de conservare, restaurare şi punere în valoare a bisericilor Petrindu şi Cizer.

Proiectul se implementează în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei care are în administrare secția în aer liber și Asociația Nordică de Design Urban (NUDA), un ONG din Norvegia care promovează designul urban integrat ca o necesitate în urbanism.

Obiectivul general este punerea în valoare a monumentelor istorice din cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei – Secția în aer liber, respectiv restaurarea și conservarea bisericilor din lemn Petrindu și Cizer, în vederea creșterii atractivității turistice în județul Cluj și în Transilvania.

Valoarea totală a proiectului este de 3.880.209 lei (878.372,15 euro), toată sumă reprezentând finanţare nerambursabilă.

Durata de implementare a proiectului este de 17 luni, între 19 decembrie 2014 şi 30 aprile 2016.