Bine de știut: cum să te distrezi și să faci fotografiile din timpul nunții fără să te stresezi

În ziua nunții, atent plănuită chiar și cu luni bune înainte, mirele și mireasa simt că au de îndeplinit mai multe misiuni. Trebuie să își trăiască practic propria poveste de dragoste pusă în scenă așa cum au gândit tematica. Trebuie să fie prezentabili și sociabili, să se fotografieze în fel și chip și lista nu se oprește aici. Din toată această nebunie însă pare mai greu să se poată și bucura de fericirea acelor momente unice, având în vedere ce rol complex au cei doi.

Un aspect stresant pare să fie să pozeze, la propriu, în fața obiectivului. Cuplul de miri se gândește adesea că va exista timp berechet pentru cadre fabuloase atunci când se organizează un shooting special pentru colecția de fotografii ce vor compune albumul de nuntă. Greșit. Până la urmă orice fotografie rămâne o amintire și nu doar mirii, dar și invitații își vor dori să aibă parte de cadre cu cei doi, din care evident reiese zâmbetul larg.

Pentru că pare o corvoadă pentru miri să se fotografieze cu toată lumea de-a lungul petrecerii de nuntă și în egală măsură să se bucure de petrecere, să nu se streseze și să nu pozeze cu un zâmbet fals, iată câteva sfaturi pentru ca misiunea unui fotograf nunta să fie mai ușoară.

Bazează-te pe experiența fotografului

Nu degeaba l-ai ales; acesta se presupune că este combinația ideală, în viziunea ta, despre experiență în arta fotografiatului, în meseria aceasta și mai ales la evenimente dinamice precum nunțile. Are echipamentul necesar și nu îi lipsește răbdarea, astfel că el este baza ta.

Desigur, vor fi și cazuri în care ți se va spune că linia umerilor nu este bună, că ar trebui să te îndrepți mai spre stânga sau dreapta. Pare că sună a regie, dar acceptă sfatul pentru a ieși totul bine. Nu ar trebui să se repete însă pentru că albumul de nuntă nu este despre asta, despre posturi pe care doar fotograful le dorește.

Implică și pe alții

Mirii mai au și șansa de a realiza o ședință foto împreună. Dar invitații vor lipsi, la fel ca și decorul nunții sau alte detalii de acest gen. Așadar fotograful ar trebui să surprindă astfel de aspecte în cadrele sale. Evita să te retragi într-un zonă pentru fotografii, astfel încât ce este ȋn jurul tău, culoarea evenimentului, să reiasă în cadrele ce vor fi făcute.

Aceeași poveste se aplică și când vine vorba de invitați. Preferă să ai și fotografii de grup.

Preferă naturalul și spontanul

Se spune că un fotograf de nuntă își dovedește abilitățile atunci când nici nu iese în evidență, când își face mai puțin simțită prezența, pentru a nu stânjeni cu obiectivul ce stă să urmărească pentru a fotografia. Așadar, comunică acestuia că în momente de dans nu vei dori să fii  întrerupt/ă pentru cine știe ce cadre și că ce este spontan va fi de preferat. Cel puțin de dragul diversității fotografiilor.

Bucurați-vă

Pentru asta nu trebuie să existe un plan. Pur și simplu după atât de multe planificări și alegeri, în acea zi trebuie să existe și reversul medaliei. Cei doi miri ar fi bine să se bucure de eveniment și să nu considere că fotografiile sunt un stres în plus. Un machiaj retușat, o verificare a aspectului sunt lucruri implicite pentru imaginea celor doi în cadrul nunții astfel că pot fi oricând pregățiți să își îndrepte ochii spre obiectiv, pentru a se imortaliza un cadru. Este nevoie de mai mult de atât? Mai ales în cadrul nunții, pe parcursul petrecerii, cu dans, fast, tort și alte momente ce compun de regulă astfel de petreceri.

Notă finală

Nu degeaba se spune că nunta este un moment unic. De aceea se simte și presiunea de a face totul perfect și de a insista cu fotografiile, pentru că altă șansă de a trăi astfel de clipe nu există. Cu toate acestea, când fotograful ales este unul experimentat, cu capacități artistice în care deja ți-ai pus încrederea că va crea un album de nuntă de excepție lasă în seama lui toată munca creativă. Mirii trebuie să își trăiască mai întâi realitatea, până când să aibă parte de amintiri și fotografii de la nuntă.

 

Leave a Reply