Apelezi pentru prima data la serviciile de inchirieri masini? Iata cum sa compari ofertele!

Din cauza faptului ca serviciile de transport urban au ramas cu mult in urma nevoilor actuale, in special in marile orase, varianta oferita de companiile de inchirieri masini este singura care asigura eficienta si confort la standardele prezentului. Daca nu ai mai apelat pana acum la acest tip de servicii, probabil ca vei alege oferta de inchirieri masini in functie de pretul cel mai bun. Pe langa acest considerent foarte important, va trebui sa te documentezi si asupra altor aspecte ale respectivelor servicii pentru a face alegerea potrivita. Tocmai de aceea, din randurile urmatoare vei putea afla care sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand cauti cea mai buna oferta de inchirieri masini intr-unul din orasele dezvoltate ale Romaniei.

Pretul afisat versus pretul real

Multe dintre firmele autohtone de inchirieri masini nu vor afisa pe site pretul final de inchiriere, astfel incat nu este indicat sa compari preturile ofertelor la prima vedere. Asigura-te ca te-ai informat corect asupra taxelor suplimentare sau a asigurarilor care nu sunt incluse in pret pentru a putea evalua corect o oferta. Cele mai serioase companii, totusi, vor afisa intotdeauna pretul final (ce include asigurarile si taxele de drum), astfel incat sa ofere clientilor transparenta totala si profesionalism. Concluzia: compara preturile finale pentru a nu te trezi ca trebuie sa platesti mai mult decat ai estimat.

Dimensiunea autoturismului

Probabil ca ai observat acest detaliu de la primele cautari online: marimea vehiculului are, de obicei, o influenta destul de mare asupra pretului de inchiriere. Din pacate, site-urile de inchirieri masini clasifica diferit modelele auto, cuprinzandu-le in clase precum “economy”, “compact” sau “business”. Cand vrei o evaluare corecta, nu compara preturile diferitelor clase, ci chiar modelul de autovehicul pe care doresti sa il inchiriezi, de exemplu Ford Focus. In plus, te vei putea folosi si de pictogramele afisate de unele site-uri langa modelul auto pentru a sti precis cati pasageri pot calatori confortabil sau ce dotari are masina respectiva.

Oferte si reduceri de pret

In cazul in care cunosti cu exactitate numarul de zile pentru care doresti sa folosesti vehiculul inchiriat, uita-te pe site-urile de inchirieri masini dupa ofertele speciale care corespund respectivei durate. Majoritatea firmelor atrag clientii prin reducerea preturilor atunci cand perioada de inchiriere depaseste 5 zile, 15 zile sau 25 de zile, asadar incearca sa profiti de aceste oferte.

Limite si restrictii

Unul dintre marile avantaje ale unei masini de inchiriat este libertatea de miscare pe care o ofera, insa nicio oferta nu se aseamana cu alta. Printre amanuntele la care nu te-ai fi gandit se afla si limita de kilometri pe care unele firme de inchirieri masini o impun in momentul predarii vehiculului. In plus, sunt si cazuri in care iti va fi interzis sa parasesti teritoriul tarii in masina pe care ai inchiriat-o. Pe langa faptul ca-ti vor permite sa treci oricand granitele tarii, marile companii de inchirieri masini din tara noastra iti vor putea oferi si o extindere a politei Casco. Daca vrei sa circuli pe soselele patriei va trebui, totusi, sa nu uiti de rovinieta necesara circulatiei pe drumurile nationale, detaliu care va contribui la cresterea sumei finale cheltuite pentru transport. In unele cazuri, ofertele de inchirieri masini vor include si rovinieta, pentru ca tie sa nu-ti ramana decat sa te bucuri de calatorie.

Daca vrei profesionalism, transparenta si toate avantajele de mai sus cuprinse in pretul de inchiriere, apeleaza cu incredere la FocusRent, companie cu o experienta de peste 12 ani pe piata serviciilor de inchirieri masini din Bucuresti, Otopeni si Cluj. Din momentul rezervarii (proces ce dureaza 5 minute), te vei gasi la volanul masinii dorite (adusa la adresa specificata de tine) in maximum 3-4 ore.

Leave a Reply