Alin Tișe vrea să construiască primul Centru Integrat de Transplant din țară

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a anunțat azi că instituția pe care o conduce are în vedere construirea primului Centru Integrat de Transplant din țară și unul dintre extrem de puținele de acest gen din Europa.

Centrul de transplant ar urma să fie construit pe terenul de 15.000 de mp de pe strada Victor Babeș, în proximitatea Spitalului Clinic Județean de Pneumoftiziologie. În cadrul acestui imobil cu o suprafață construită de 7.000 de mp vor avea loc, în aceeași locație, transplanturi de rinichi, plămâni, inimă și ficat, de aceste servicii medicale urmând a beneficia atât pacienți din țară, cât și din străinătate.

Finanțarea acestei investiții va fi asigurată atât din fondurile Consiliului Județean Cluj cât și din fonduri europene.

,,Este, cu certitudine, cel mai bun mod de a folosi acest teren. Vom dezvolta aici un proiect unic în România și în această parte a Europei, care va concentra în același loc toate tipurile de transplant. Va fi, cu siguranță, o activitate extrem de complexă care va include, pe lângă activitatea de transplant și o cercetare de cel mai înalt nivel precum și o componentă de formare a medicilor. Se va naște, astfel, un centru de excelență în domeniul chirurgiei, cu echipe multidisciplinare care vor acționa integrat. Beneficiile pentru întreg corpul medical clujean și, mai ales, pentru pacienții din Cluj și din întreaga țară, vor fi imense” a declarat Alin Tișe

În ceea ce privește construcția propriu-zisă a Centrului, această este estimată a dura circa cinci ani, Consiliul Județean Cluj dispunând de fondurile necesare ridicării imobilului.

Leave a Reply