Provocare culinară la TIFF.16

de clujazi

Aflat la cea de-a 16-a ediţie, Festivalul Internaţional de Film Transilvania vine cu mai multe provocări care ţin de actualitate sau de un anumit trend internaţional: Film Food, InfiniTIFF şi Carte Blanche Viva Erotica.

Film Food este secţiunea în cadrul căreia vor fi proiectate 3 filme la finalul cărora 3 dintre cei mai cunoscuţi chefi din România ne vor încânta cu preparatele lor.

Cinefilii gurmanzi pot alege între ingredientul secret, savoarea Turciei şi grătarul Argentinian sau chef Sorin Bontea, chef Cătălin Scărlătescu şi chef Florin Dumitrescu, ori, de ce nu, toate opţiunile.

Filmele vor fi proiectate la Cercul Militar iar cina se va servi la Restaurantul Bricks.

Savoarea Turciei (r. Luis Gonzalez) este despre faimoșii chefi Roca, porniți pe urmele secretelor bucătăriei turcești.

Totul despre grătarul Argentinian (r. Mariano Cohn, Gaston Duprat) este o călătorie în țara în care grătarul e deopotrivă mâncare și ritual.

În Soul – Ingredientul sufletului (r. Angel Parra, Jose Antonio Blanco), chef Eneko Atxa și maestrul sushi-ului, Jiro Ono, fac o paralelă interesantă între gastronomia spaniolă și cea japoneză.

Cu greu mă despart de secţiunea plină de savoare a Festivalului şi fac asta pentru că vreau să vă prezint secţiunea dedicată noilor tehnologii inovative din domeniul industriei cinematografice: InfiniTIFF.

Organizatorii propun celor care doresc să înveţe, profesioniştior din domeniul cinematografiei, designerilor, artiștilor vizuali, pasionaților de animație digitală, jocuri, specialiștilor în software, tuturor celor interesați să dezvolte interacțiuni și conținut în VR dar şi curioşilor, o serie de experienţe inedite: ateliere, filme interactive, proiecţii de clipuri youtube, întâlniri cu vloggeri români în vogă.

Din 3 până în 10 iunie în fosta Casă de Modă de pe Bariţiu, într-un spaţiu reamenajat, vom putea lua contact cu inovațiile de ultimă oră în materie de realitate virtuală și cinema interactiv.

Carte Blanche Viva Erotica este o secţiune dedicată exclusiv adulţilor şi prezintă o selecție de filme din programul Viva Erotica Festival din Helsinki.

Este o secţiune nouă dar în cadrul căreia, după mai mulţi ani de absenţă la TIFF, revin filmele pe peliculă de 16 sau 35 mm. Doris Kuhn și Petteri Kalliomäki, selecționerii festivalului finlandez vor veni la Cluj pentru a ne povesti despre festivalul lor, despre cum l-au pornit şi despre filmele pregătite pentru TIFF, filme ale anilor 70-80.

Acestea vor fi proiectate în sala fostului Cinema 23 August/Favorit azi Urania Palace.

 

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.