100 de persoane sunt evacuate forțat dintr-un imobil din Cluj-Napoca

Sub acoperișul a 41 de contracte prelungite tot la 6 luni, aproximativ 100 de persoane și-au făcut cămin dintr-un imobil situat pe strada Fagului din Cluj-Napoca. În data de 5 iulie, ei au primit o notificare de evacuare, fără nicio explicație din partea instituției care deține imobilul, Casa Agronomului – în subordinea Direcției Agricole Cluj.

Cel mai vechi locatar al clădirii trăiește acolo de 10 ani și n-a avut nicio zi întârziere la plata chiriei. I se pare ciudat cum fără explicații sunt evacuați cu toții, mulți dintre ei cu dizabilități și trai de pe o zi pe alta din ajutor social.

Unii au copii în vârstă de nici un an și au făcut față cu greu traiului din clădirea care nu e dotată cu instalație de gaz și nici nu are apă caldă.

Locatarii au fost nevoiți să-și cumpere un boiler mare și să-și amenajeze calorifere pentru încălzire. Plătesc pentru demers curent în valaore de peste 600 de lei lunar, per apartament, cu toate că locuința lor are 14 mp.

Degeaba zic vecinii să vină aici DNA să-i verifice, eu zic să vină Curtea de Conturi. S-au îmbogățit pe spatele săracilor și ne pun să plătim cel mai scump curent din Cluj. Ne-au spus și că suntem scutiți de la plata chiriei pe luna curentă, pentru că ne scot afară, dar acum am aflat și că le suntem restanți cu acești bani  – locatar

”Chiar dacă sunt îndreptățiți ca proprietari să facă acest lucru, e totuși un caz social, sunt aici multe pesoane cu dizabilități. Noi încercăm să-i ajutăm să poarte un dialog cu reprezentanți ai Primăriei, ai Direcției Agricole, care să le ofere fie prelungirea cu un an a contractului de chirie pentru găsirea unei alte locuințe, dar cea mai bună situație e ca la Consiliul Local și Primăria Cluj-Napoca să se găsească soluții de cazare, un cămin, locuințe sociale, pentru că sunt oameni cu buletine de Cluj-Napoca. Unii n-au avut casă deloc, alții au fost scoși afară din case revendicate, mulți au dosare depuse pentru ajutoare sociale. E un caz social, cu peste 70 de persoane, care plăteau chirie între 200-500 lei, apoi 600 lei curent per apartament. Vom face demersuri cu ajutorul Prefecturii Cluj și la Ministerul Agriculturii”, a declarat președintele PRU Cluj, Alexandru Cordoș, prezent la adunarea generală a locatarilor.

Și fostul deputat Mircia Giurgiu a precizat că va lua legătura cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru găsirea unei soluții.

 

evacuare fagului evacuare fagului1 evacuare fagului2 evacuare fagului3 evacuare fagului4

Leave a Reply